Echtscheidingsadvocaat Ede
Samen scheiden.
Jij en je ex goed uit elkaar.
mr J.M. (Marjan) Hoogsteen
Echtscheidingsadvocaat Ede

Samen scheiden

Echtscheiden in goed gezamenlijk overleg met je (ex-)partner leidt tot een echtscheiding waar beide partijen tevreden mee zijn. Communicatie is daarbij het sleutelwoord. Als echtscheidingsadvocaat bij Hage Advocaten in Ede help ik jullie daarbij.
Scheiden is ingrijpend. Zowel voor de partners als voor de overige gezinsleden betekent een echtscheiding een heftige tijd. Er komt veel op jullie af. En scheiden kost geld. Je vraagt je daarnaast af wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Wat moet er gebeuren om tot een goed ouderschapsplan te komen? Hoe gaan we om met het gezamenlijke vermogen? Wat spreken we af over de alimentatie en hoe gaan we het regelen met de pensioenen? En wanneer doe ik het eigenlijk goed voor zowel mezelf als voor mijn partner? Kunnen we samen scheiden? En doen we dat via een echtscheidingsadvocaat?

Echtscheidingsadvocaat Ede

Mijn naam is Marjan Hoogsteen. Ik heb ruim 15 jaar ervaring als echtscheidingsadvocaat en heb al veel mensen mogen begeleiden bij hun echtscheiding. Graag praat ik je bij over alles wat er bij een echtscheiding komt kijken. Samen scheiden is een ideale mogelijkheid om goed uit elkaar te gaan, naar tevredenheid van beide partijen. Ik wil je graag helpen om het echtscheidingsproces zo vlekkeloos mogelijk voor je te regelen.

Hieronder kun je je al even inlezen over het ontwerp echtscheiding. Ongetwijfeld roept dit vragen bij je op. Aarzel niet en neem gerust contact met me op.

Stel je vraag

Samen scheiden, wat komt er op ons af?

Een echtscheiding moet altijd via de rechter. Dat staat in de wet. Alleen een advocaat kan bij de rechtbank de echtscheiding aanvragen. Daar help ik je bij. Het is overigens niet zo dat partijen altijd naar de rechtbank toe moeten. “Liever niet”, hoor ik regelmatig. Als je kiest voor samen scheiden en partijen zijn het vooraf over alles eens (of zijn het geworden), kan worden volstaan met het indienen van een schriftelijk verzoek bij de rechtbank om de echtscheiding uit te spreken. Daarvoor heb je dus een echtscheidingsadvocaat nodig. Een zitting bij de rechtbank is niet nodig op het moment dat partijen het onderling eens zijn. Dat voelt vaak als een opluchting. Dat is dus een belangrijk voordeel van samen scheiden. Samen scheiden zorgt er ook voor dat de relatie tussen de partners beter blijft of wordt. Het is in de regel sneller en goedkoper. Het is mijn taak als echtscheidingsadvocaat de belangen van beiden te behartigen.

Ouderschapsplan, waar bestaat dat uit?

Een ouderschapsplan moet worden gemaakt als er minderjarige kinderen zijn. In dit ouderschapsplan leg je afspraken vast die betrekking hebben op de kinderen. Denk aan kinderalimentatie en andere belangrijke vragen rond de echtscheiding. Hoe definieer je de zorgregeling en hoe gaan we om met de schoolkeuze en de bijbehorende kosten? Ook moet worden vastgelegd welke partner de W.A.- en ziektekostenverzekering voor de kinderen betaalt. Deze en meer afspraken moeten goed worden omschreven en vastgelegd. Daarom is het altijd beter om gebruik te maken van de ervaring van een echtscheidingsadvocaat. Ik help jullie bij het voorkomen van veelgemaakte fouten. Ook al zijn jullie nóg zo voornemens om het samen goed te doen, de ervaring en expertise van een hulpvaardige specialist gaan je altijd helpen bij het samen scheiden.

Moet er partneralimentatie betaald worden?

Er moet worden bepaald of er partneralimentatie moet worden betaald. En zo ja, om hoeveel geld gaat het dan en over welke termijn hebben we het. Soms kan het betalen van partneralimentatie oneerlijk voelen. Bijvoorbeeld wanneer je partner al een ander heeft. Je kunt je dan afvragen of jij in dat geval wel moet betalen. Die emoties zijn maar al te goed te begrijpen. Toch kun je er beter voor kiezen om een professional hiernaar te laten kijken. Zeker bij samen scheiden is het opstellen van het juiste plan de enige manier om er écht samen goed uit te komen. Een speciaal softwarepakket waarmee we de alimentatie kunnen berekenen is een van de tools die ons daarbij gaat helpen. En als echtscheidingsadvocaat ken ik de normen die de rechter hanteert.

Het gezamenlijk vermogen en de pensioenen, hoe regelen we dat?

Als er sprake is van vermogen dient dit uiteraard netjes afgewikkeld te worden. Meteen rijst dan de vraag: zijn jullie in (beperkte) gemeenschap van goederen getrouwd of op huwelijkse voorwaarden. Ook over de pensioenen moeten afspraken gemaakt worden . De zaken rond alimentatie, vermogen en pensioen leg ik vast in een echtscheidingsconvenant.

Afspraak bij echtscheidingsadvocaat, samen of alleen?

Het is dus mogelijk om samen bij mij te komen. Dat heeft de voorkeur omdat dit een complexe scheiding voorkomt, de scheiding sneller geregeld wordt en de kosten lager zijn. Ik behartig dan de belangen van allebei. We noemen het niet voor niets ‘samen scheiden’. En als partijen het over een bepaald punt nog niet eens zijn, kan ik vaak verder helpen door te zeggen: “zo zou de rechter het waarschijnlijk doen”. Het is uiteraard ook mogelijk alleen bij mij te komen. De andere partij zal dan een eigen advocaat hebben. Ook dan zullen wij als advocaten ons inspannen om de echtscheiding in onderling overleg te regelen. En als dat niet lukt, laten we de rechter de knoop doorhakken.

Ben je toe aan gedegen hulp bij je echtscheiding?

Mijn jarenlange ervaring gaat je helpen bij een zo soepel mogelijke afwikkeling van je echtscheiding. Het voordeel is dat ik in veel gevallen weet hoe de rechter denkt. Deze kennis nemen we mee bij het opstellen van je echtscheidingsconvenant. En echt, ik weet het, ook samen scheiden is geen prettig proces. Het is een pijnlijke fase in je leven. Wat ik kan doen en waar ik je graag bij wil helpen is er voor zorgen dat alles goed voor je geregeld wordt.