Echtscheidingsadvocaat Ede
Je gaat scheiden.
Wat nu?
mr J.M. (Marjan) Hoogsteen
Echtscheidingsadvocaat Ede

Echtscheidingsadvocaat Ede

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. De partners en vaak ook hun gezin maken een bewogen en heftige tijd door. De impact van alles en op iedereen is groot. Scheiden brengt ook nog eens de nodige kosten met zich mee. En je zit met vragen. Wat komt er allemaal op me af? Hoe zit het met het ouderschapsplan? En het vermogen, de alimentatie en het pensioen? Hoe weet ik nou zeker dat ik het goed doe? En is bij scheiden een echtscheidingsadvocaat nodig?

Mijn naam is Marjan Hoogsteen. Ik heb ruim 15 jaar ervaring als echtscheidingsadvocaat en heb al veel mensen mogen begeleiden bij hun echtscheiding. Graag praat ik je bij over alles wat er bij een echtscheiding komt kijken. En vooral: ik wil je graag helpen om het echtscheidingsproces zo vlekkeloos mogelijk voor je te regelen.

Hieronder kun je je al even inlezen over het ontwerp echtscheiding. Ongetwijfeld roept dit vragen bij je op. Aarzel niet en neem gerust contact met me op. Ook kun je gebruik maken van het gratis spreekuur. We nemen tijdens dit gesprek de situatie en de mogelijkheden door, zodat we tot een passende kostenraming kunnen komen.

Stel je vraag

Ja, ik wil graag een gratis spreekuur

Laat je gegevens hieronder achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

Echtscheidingsproces, wat komt er op me af?

Een echtscheiding moet altijd via de rechter. Dat staat in de wet. Alleen een advocaat kan bij de rechtbank de echtscheiding aanvragen. Daar help ik je dus bij. Het is overigens niet zo dat partijen altijd naar de rechtbank toe moeten. “Liever niet”, hoor ik regelmatig.

Als partijen het vooraf over alles eens zijn (of zijn geworden), kan worden volstaan met het indienen van een schriftelijk verzoek bij de rechtbank om de scheiding uit te spreken. Daarvoor heb je dus een echtscheidingsadvocaat nodig. Een zitting bij de rechtbank is niet nodig op het moment dat partijen het onderling eens zijn. Dat voelt vaak als een opluchting.

Ouderschapsplan, wat zit er allemaal in?

Als er minderjarige kinderen zijn moet een ouderschapsplan gemaakt worden. Hierin staan afspraken met betrekking tot de kinderen, zoals een zorgregeling, kinderalimentatie, schoolkeuze, kosten studerende kinderen, welke partner betaalt de W.A.- en ziektekostenverzekering voor de kinderen en meer van die belangrijke zaken. Dit moet goed gebeuren. Daarom is het handig om gebruik te maken van een hulpvaardige specialist met veel ervaring op dit vlak.

Partneralimentatie, over hoeveel geld hebben we het?

Bekeken moet worden of partneralimentatie moet worden betaald en zo ja, hoeveel en hoe lang. Vaak hoor ik de vraag: ‘Maar moet ik dan ook betalen? Hij/zij heeft toch een ander? Veel zaken kunnen behoorlijk onrechtvaardig voelen. Emoties zijn in die gevallen heel begrijpelijk. Toch is het beter om een onafhankelijke professional mee te laten kijken om zo tot het beste voorstel te komen. Ik help je bij het formuleren van het juiste plan. Daarbij maak ik gebruik van een speciaal alimentatie-rekenprogramma. Hierin staan dezelfde normen als die de rechter gebruikt.

Vermogen en pensioen, hoe wordt het gedeeld?

Het vermogen van partijen dient afgewikkeld te worden. Daarbij is van belang of partijen op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd of in (een beperkte) gemeenschap van goederen. Verder komt pensioen aan de orde. De alimentatie, de afwikkeling van het vermogen en pensioen worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of een uitspraak van de rechtbank.

Afspraak bij echtscheidingsadvocaat, samen of alleen?

Het is mogelijk om samen bij mij te komen. Dat heeft de voorkeur omdat dit een complexe scheiding voorkomt, de scheiding sneller geregeld wordt en de kosten lager zijn. Ik behartig dan de belangen van allebei. En als partijen het over een bepaald punt nog niet eens zijn, kan ik vaak verder helpen door te zeggen: “zo zou de rechter het waarschijnlijk doen”.
Het is uiteraard ook mogelijk alleen bij mij te komen. De andere partij zal dan een eigen advocaat hebben. Ook dan zullen wij als advocaten ons inspannen om de echtscheiding in onderling overleg te regelen. En als dat niet lukt, laten we de rechter de knoop doorhakken.

Ben je toe aan gedegen hulp bij je echtscheiding?

Mijn jarenlange ervaring gaat je helpen bij een zo soepel mogelijke afwikkeling van je echtscheiding. Het voordeel is dat ik in veel gevallen weet hoe de rechter denkt. Deze kennis nemen we mee bij het opstellen van je echtscheidingsconvenant. En echt, ik weet het, scheiden is geen prettig proces. Het is een pijnlijke fase in je leven. Wat ik kan doen en waar ik je graag bij wil helpen is er voor zorgen dat alles goed voor je geregeld wordt.